de ontdekking
Procesbegeleiding voor individuen en organisaties

 

 

Start
Martine Bleeker
Waar?
Contact


 

Over mij:

dsc00169.jpg (431634 bytes)Mijn naam is Martine Bleeker. Ik ben geboren in 1967 te Zaandam.

Opleiding:

In 1992 ben ik afgestudeerd als Ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Van 2000 – 2004 heb ik de Gestaltopleiding gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Op 14 maart 2013 heb ik het Europees Certificaat Psychotherapie verkregen.
Sinds 2002 heb ik mijn eigen praktijk, waarin ik met veel plezier mensen van alle leeftijden begeleid in hun persoonlijke groei.
Vanaf 2014 heb ik diverse opleidingen gevolgd in het begeleiden van familie-opstellingen.  

Mijn levensfilosofie

Ik ga er van uit dat elk mens ergens diep binnenin zich weet wat goed is voor hem of haar. Misschien lijkt deze wijsheid voor jou op dit moment heel ver weg, toch is deze er. Samen gaan we op zoek naar dat wat je nodig hebt, zodat je daar zelf voor kunt gaan zorgen. We ont-dekken hetgeen bedekt is gebleven en wat te waardevol is om bedekt te blijven.    

Veel mensen lopen rond met een schuldgevoel over hoe ze dingen gedaan hebben. Mijn uitgangspunt is: wat je ooit ook gedaan hebt, er was een reden voor. Er was een behoefte die maakte dat je deed wat je deed. Ik denk dat het belangrijk is te kijken naar wat die behoefte was. Zonder daarmee jezelf vrij te pleiten als je iemand pijn gedaan hebt. Het is belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor wie en wat je bent en wat je hebt gedaan. Het is echter ook belangrijk daarbij de liefde voor jezelf te bewaren.  

"Goed voor jezelf zorgen" wordt makkelijk gezegd, maar: “Als ik doe wat goed is voor mij, doe ik anderen tekort. En dat wil ik ook niet”. Alsof het niet kan samengaan om voor jezelf én voor anderen te zorgen.
Het is levenskunst om de balans te vinden tussen voor jezelf kiezen en te zorgen voor de mensen om je heen.

Oriah Mountain Dreamer* zegt hierover:

….“Het interesseert me niet of het verhaal dat je me vertelt waar is. Ik wil weten of je een ander kunt teleurstellen om eerlijk tegenover jezelf te zijn; of je de beschuldiging van verraad kunt verdragen zonder je eigen ziel te verraden; of je trouweloos kunt zijn en daarom betrouwbaar”…