de ontdekking
Procesbegeleiding voor individuen en organisaties

 

 

Start
Martine Bleeker
Waar?
Contact


 

Iets over mijzelf

dsc00169.jpg (431634 bytes)Mijn naam is Martine Bleeker. Ik ben geboren in 1967 te Zaandam. Ik ben voor de tweede maal getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben psycholoog en gestalttherapeut.

Als ontwikkelingspsycholoog heb ik veel met en voor ouderen gewerkt. Sinds maart 2007 werk ik twee dagen per week als psycholoog in een verpleeghuis. Daarvóór heb ik veel processen begeleid in non-profitorganisaties in de vorm van onderzoeken en beleidsadvisering. Op zoek naar verdieping in mijn werk, ben ik acht jaar na mijn afstuderen als psycholoog de vierjarige opleiding tot gestalttherapeut gaan volgen. Sinds 2002 heb ik mijn eigen praktijk, waarin ik met veel plezier mensen van alle leeftijden begeleid in hun persoonlijke groei.  

Mijn levensfilosofie

Ik ga er van uit dat elk mens ergens diep binnenin zich weet wat goed is voor hem of haar. Misschien lijkt deze wijsheid voor jou op dit moment heel ver weg, toch is deze er. Samen gaan we op zoek naar dat wat je nodig hebt, zodat je daar zelf voor kunt gaan zorgen. We ont-dekken hetgeen bedekt is gebleven en wat te waardevol is om bedekt te blijven.    

Veel mensen lopen rond met een schuldgevoel over hoe ze dingen gedaan hebben. Mijn uitgangspunt is: wat je ooit ook gedaan hebt, er was een reden voor. Er was een behoefte die maakte dat je deed wat je deed. Ik denk dat het belangrijk is te kijken naar wat die behoefte was. Zonder daarmee jezelf vrij te pleiten als je iemand pijn gedaan hebt. Het is belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor wie en wat je bent en wat je hebt gedaan. Het is echter ook belangrijk daarbij de liefde voor jezelf te bewaren.  

"Goed voor jezelf zorgen" wordt makkelijk gezegd, maar: “Als ik doe wat goed is voor mij, doe ik anderen tekort. En dat wil ik ook niet”. Alsof het niet kan samengaan om voor jezelf én voor anderen te zorgen.
Het is levenskunst om de balans te vinden tussen voor jezelf kiezen en te zorgen voor de mensen om je heen.

Oriah Mountain Dreamer* zegt hierover:

….“Het interesseert me niet of het verhaal dat je me vertelt waar is. Ik wil weten of je een ander kunt teleurstellen om eerlijk tegenover jezelf te zijn; of je de beschuldiging van verraad kunt verdragen zonder je eigen ziel te verraden; of je trouweloos kunt zijn en daarom betrouwbaar”…

*Zie: aanbevolen literatuur